duminică, 11 martie 2012

RAMBUTAN, UN FRUCT BOGAT IN VITAMINE SI MINERALE

        Fructul de rambutan provine din Asia de Sud-Est, cu raspandire in America de Sud (Costa Rica) unde este cultivat intensiv. Fructul este ca aspect rotund cu dimensiuni 3-5 cm, cu tepi moi galbeni-verzui si culoare galbena-portocalie spre rosiatic. Are un gust dulce-acrisor, aromat si revigorant.
    Pulpa fructului este suculenta semanand foarte mult cu boabele de struguri. Fructul de rambutan este bogat in vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C fiind in cantitate mai mare.
    Mineralele prezente in fruct au si ele o mare varietate, astfel gasim in cantitate mare calciu, magneziu, fosfor si potasiu. Fiind un fruct bogat in vitamine este bine sa il consumam pentru a preveni raceliile si bolile sezonului rece, dar si pentru o vitaminizare de primavara atat de necesara organismului dupa iesirea din iarna. Fructul este folosit foarte mult si in industria cosmetica, ca produs pentru ingrijirea pielii (efect puternic antibacterian si de protectie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu