duminică, 5 august 2012

ENERGIA ORGONICA SI WILHELM REICH


     Wilhelm Reich anunta comunitatea stiintifica in anii 30' ca a descoperit o noua energie pe care a denumit-o "orgon". Aceasta energie patrunde intim in atmosfra planetei si in fapturile vii care vietuiesc aici (vegetatie, insecte, animale, oameni).
    Parerile sale au fost refuzate si interzise de oamenii de stiinta ai perioadei respective, iar doctorul Wilhelm Reich a avut parte de o puternica contestare a ideilor sale, urmand a fi izolat pentru teoriile revolutionare pe care le sustinea. Doctorul spunea ca "orgonul" este o energie cosmica primordiala, de culoare albastra, care este prezenta pretutindeni, si care influenteaza direct exprimarea biologica a emotiilor si sexualitatii, clima, culoarea cerului, gravitatia, formarea galaxiilor si planetelor.
     Conform ideilor lui Reich, boala este provocata de blocarea si deteriorarea energiei orgonice din corpul uman. Energia orgonica este energia primordiala a vietii, este Chi din traditia chineza, este Prana din traditia hindusa. Orgonul are o mare afinitate pentru apa, se acumuleaza usor in organismul uman prin alimente, apa, respiratie, prin piele. Orgonul are entropie negativa, tinde sa se acumuleze si sa nu se disipe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu