miercuri, 21 septembrie 2011

GINKGO BILOBA, BUNA PENTRU MEMORIE SI CIRCULATIE PERIFERICA

       Ginkgo Biloba este o specie de arbore cu o vechime de circa doua sute milioane ani. Este cultivat si exploatat in China, Japonia, Coreea, SUA, pentru piata farmaceutica. Frunzele sunt cele care au importanta farmacologica ele continand substante active cu influente benefice asupra vaselor sanguine si a circulatiei sangelui la nivel cerebral si al membrelor inferioare. Are efecte bune asupra memoriei si stimuleaza functiile creierului.
    Ginkgo Biloba este un bun antioxidant datorita nivelului mare de flavonoide continute, ce actioneaza la nivel molecular asupra membranelor celulare, mentinandu-le integritatea si rezistenta.
    Are efect vasodilatator si influenteaza benefic functionarea vaselor de sange. Are efect neuroprotector sustinand cresterea productiei de neurotransmitatori de tipul dopamina si noradrenalina. Datorita acestor proprietati si principii active planta este indicata pacientilor cu Alzheimer si afectiuni ale memoriei.
    Studiile clinice au ajuns la concluzia ca o doza zilnica din extract preparat din frunze are influente majore in simptomele asociate cu insuficienta cerebrala, stari depresive, pierderea memoriei, in general afectiuni ale memoriei. Intarzie evolutia bolii Alzheimer blocand evolutia dementei senile.
     Medicamentele preparate din frunze de Ginkgo Biloba ajuta la ameliorarea unor boli ca:  pierderea memoriei pe termen scurt, ameliorarea circulatiei cerebrale si a circulatiei periferice (maini si picioare reci), in stari depresive si cronice, tulburari de concentrare, in cefalee, in dementa degenerativa si dementa vasculara, adjuvant in ischemia cardiaca si ateroscleroza, in tromboflebite si tromboze, tulburati circulatorii la nivel ocular, adjuvant in tumori cerebrale si mamare, adjuvant in retinopatie diabetica, adjuvant in accidente vasculare cerebrale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu