luni, 28 martie 2011

GANODERMA LUCIDUM

         Ganoderma Lucidum este o ciuperca populara in China si Japonia. In medicina traditionala chineza, ganoderma este catalogata drept o planta superioara. Poarta si denumirea de "Ciuperca magica". Ganoderma se cultiva in special in China, Japonia, Coreea si Taiwan. Este supranumita si "elixirul tineretii" tocmai datorita compozitiei ei in substante active, care au puterea de a  purifica organismul, de a spori rezistenta la boala, de a mentine un tonus ridicat si o stare de sanatate maxima.
   Originara din Orientul Indepartat, venerata de poporul chinez si japonez, in special de mai marii conducatori, ganoderma este intalnita in unele zone asiatice si ca ciuperca "Reishi", "Lingzhi" sau "Mannetake". Chinezii consumau ganoderma pentru proprietatile sale medicinale care imbunatateau capacitatea organismului de a se vindeca.
    Ganoderma este o ciuperca medicinala care contine peste 200 de elemente bioactive, benefice sanatatii. Este bogata in polizaharide, germaniu organic, adenozine si triterpenoide.
    Ganoderma vindeca si trateaza persoanele care sufera de o serie de boli grave. Chiar daca nu s-a demonstrat stiintific rolul sau in vindecarea cancerului, se poate spune ca aceasta ciperca reuseste sa amelioreze si sa incetineasca avansarea bolii. Rolul sau de detoxifiant puternic, are ca efect intarierea sistemului imunitar, si prin urmare un raspuns mai bun al corpului in fata bolii. Capacitatea de detoxifiere a Ganodermei provine din faptul ca ea este un diuretic eficient, reusind sa intensifice activitatea rinichilor.
    Alte proprietati curative ale tratamentului cu Ganoderma ar mai fi: eficienta in sporirea tonusului intregului organism, reglarea tensiunii arteriale, impiedicarea formarii si extinderii tumorilor, reglarea nivelului de colesterol din sange, precum si a pH-ului intern, imbunatateste capacitatea de concentrare si memorare.
    In medicina naturista Ganoderma se utilizeaza in: durerile de cap si de umeri cauzate de hipertensiune;  trateaza hipertensiunea si previne arteroscleroza; este eficienta si in tratarea obstructiilor vasculare cerebrale, infarctului miocardic, apoplexiei cerebrale si anghinei pectorale; utila si in tratarea hepatitelor si a bolilor de ficat; diminueaza durerile provocate de gastrita, ulcer si alte boli digestive; impiedica faza de metastaza a cancerului si elimina durerile cauzate de aceasta boala, elimina formatiunile canceroase, creste pofta de mancare;  utila si in probleme ginecologice precum durerile menstruale sau menopauza. Afectiunile reumatismale, bolile renale, diabetul sau bolile de piele sunt alte afectiuni care pot fi tratate. Este utila si in stari de surmenaj si oboseala cronica, tulburari de concentrare, stress sau obezitate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu