miercuri, 2 februarie 2011

CURA CU ALOE

         Un kilogram si jumatate de planta, in varsta de 3-5 ani, se trece prin masina de tocat carne sau robotul de bucatarie. (Inainte de a se folosi, planta nu se uda timp de cinci zile.) Se adauga 2,5 kg de miere de mai, 3,5 kg de vin rosu, de 14-18°. Toate acestea se pun intr-un borcan de sticla si se asaza intr-un loc intunecos si racoros, timp de cinci zile. Dupa macerare se strecoara si se consuma.
     In primele sapte zile se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, cu doua ore inainte de masa. Dupa aceea se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa.  Durata minima a unei cure este de 2-3 saptamani sau o luna.
    Se recomanda in: ulcer, gripa, angina, dureri de cap, boli de dinti, mastoidita, radiculite, trombangeite, eczeme, astm, scleroza, reumatism, astenie nervoasa, alcoolism.
    In primele zile de tratament, bolnavul capata o pofta de mancare neobisnuita. In timpul tratamentului se exclud din alimentatie laptele si ouale. Se consuma cat mai multe fructe si supe. Se admite iaurtul, dar in cantitati mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu