marți, 1 februarie 2011

CEREALELE INTEGRALE FOARTE BUNE IN DIGESTIE

         Multe studii stiintifice au scos in evidenta numeroase beneficii ale consumului de cereale integrale pentru sanatate si in special rolul lor in mentinerea unui corp bine proportionat si suplu, dar si facilitatea unei functionari normale a aparatului digestiv. Cu cat in alimentatie sunt incluse mai multe cereale integrale, cu atat mai bine se pastreaza supletea si sanatatea corpului.
    Totodata, cerealele integrale ofera o foarte importanta sursa de fibre vegetale, care favorizeaza tranzitul intestinal regulat si ajuta astfel la pastrarea sanatatii sistemului digestiv si a confortului digestiv. In mod special, ele aduc in corp glucide (importanta sursa de energie) si fibrele, care favorizeaza senzatia de satietate, mentinand astfel starea normala pana la momentul mesei urmatoare. E bine de cunoscut ca germenii conservati in bobul din care se obtine produsul alimentar este bogat in vitamine din grupa B si in minerale.
    Privitor la consumul de cereale integrale, se recomanda o frecventa de trei portii pe zi. Pentru aceasta, este suficient sa se aleaga alimente care includ unul dintre elementele enumerate mai jos; in mod normal, ele trebuie sa apara la inceputul listei de ingrediente inscrise pe ambalaj, ceea ce ar garanta o cantitate importanta in produsul respectiv: grau integral; faina de ovaz; grau expandat; orz perlat; orez brun; paste integrale; ovaz integral sau fulgi; porumb integral; secara integrala.
   Orientativ din punctul de vedere al cantitatilor, va prezentam si cateva repere pentru estimarea celor trei portii zilnice recomandate: 2 linguri rase de orez brun fiert; 3 linguri rase de paste de grau integral; 6 linguri de cereale integrale; 3-4 pesmeti pe baza de faina integrala; o felie de paine integrala, de marime mijlocie.        sursa:  magazin

Un comentariu:

  1. cea mai buna reteta este sa mananci cat iti trebuie. mi-a trebuit mult sa inteleg cat de adevarat este. m-a ajutat ce-i drept controlul greutatii http://www.brainsync.ro/magazin/controlul-greutatii/, dar drumul nu a fost asa de greu precum credeam initial. suntem invatati sa bagam in noi efectiv de parca ar fi sfarsitul pamantului si asta sa ni se para ok ca unitate de masura. gresit. suntem atat de frumosi si armoniosi… noi ne stricam cu ce auzim si cum le luam de bune. asadar, mananca exact atat cat iti trebuie si e perfect (incet, nu pe graba, si evident nu noaptea).

    RăspundețiȘtergere