duminică, 27 februarie 2011

ARGILA, UN REMEDIU MIRACULOS

          Inca din Antichitate s-a recunoscut valoarea terapiei cu argila si s-a folosit in preparate medicinale. In primul razboi mondial s-a amestecat argila cu mustarul distribuit soldatilor, pentru a se evita dizinteria si alte boli infectioase. Actiunea sa bactericida constituie un ajutor pretios, fiindca absoarbe substantele toxice. S-au facut studii si experimente pe soareci, carora li s-a dat stricnina si care au murit imediat. Aceeasi doza de otrava, administrata impreuna cu argila, nu a avut nici un efect asupra soarecilor, nu au murit. Argila are actiuni antiseptice si cicatrizante foarte intense: impotriva tuturor microbilor, impiedica proliferarea bacteriilor si usureaza regenerarea celulelor. Potenteaza fortele de aparare ale organismului. Ajuta la echilibrarea radioactiva a corpului. Reancarca celulele organismului cu energie vitala. Are efect tonic asupra sistemului nervos si alunga stresul.
    Inainte de a se institui cura cu argila, trebuie sa se stie ca este contraindicata in constipatii cronice, tendinte de ocluzii intestinale si hernie. Trebuie folosita cu discernamant.
    Se foloseste pentru cura interna mai intai sub forma de apa de argila, obtinuta din amestecarea argilei cu apa plata, ce se pregateste seara. A doua zi se bea, pe stomacul gol, numai apa clara. Ea imbogateste sangele si pregateste corpul pentru a primi, in a doua etapa, "laptele de argila". Atunci trebuie sa se bea apa amestecata bine cu sedimentul de argila. In principiu, cura dureaza opt zile si se reia dupa un repaus de opt zile, si tot asa, pana la vindecare.
    O alta reteta spune ca, in cura de dezintoxicare a organismului,  in primele 7 zile se bea inainte de fiecare masa cu  aproximativ 30 de minute numai apa limpede din paharul cu argila, fara sedimentul de pe fundul paharului. Dupa acest interval de timp, se bea tot continutul paharului, amestecand apa de argila cu o lingurita (de lemn, exclus metal), asa incat sa se omogenizeze continutul cu sedimentele. Administrarea se face intotdeauna inainte de masa (cu 30 minute), fiind luate in total 2-3 pahare pe zi, pe tot parcursul tratamentului. Tratamentul tine 21 zile, dupa care se face pauza. In general putem citi si prospectul, care vine impreuna cu produsul achizitionat din farmaciile naturiste, pentru a ne face o shema de tratament adecvata bolii de care suferim.
    In cura externa se foloseste sub forma de cataplasme reci, caldute, fierbinti, amestecate cu infuzii de plante medicinale, cu actiune in: furunculoza, abcese, migrene, artroze, nevralgii si afectiuni dentare. Cand este o afectiune profunda, se va folosi, concomitent, si cura interna.
    In afectiuni ginecologice, injectiile cu argila dau rezultate excelente (leucoree, vaginite). Spalarea ranilor cu o solutie lichida de argila, la care se adauga cateva picaturi de lamaie. Inlocuieste pudra de talc pentru copii. In asociere cu varza, lamaia, mierea de albine, drojdia de bere, actiunea de vindecare creste si mai mult. Sa nu uitam insa si actiunea ei estetica, sub forma de masti, creme si lotiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu