sâmbătă, 15 ianuarie 2011

SILVOTERAPIA TRATAMENT CU TRUNCHIURI DE COPACI





         Cand va aflati in preajma unui stejar, salutati-l in tacere si aratati-i respectul dvs. sincer. Copac cu o personalitate cu totul aparte, el era onorat inca din antichitate ca "arbore sfant".
     Stejarul intruchipeaza natura spiritual-inflacarata, va pune in miscare energia, va activeaza circulatia sangelui si a limfei. Va simtiti slabiti in urma unui efort prelungit sau dupa o boala grea? Sprijiniti-va in fiecare zi, timp de 4-7 minute, de trunchiul unui stejar. In mai putin de o saptamana, va veti simti refacuti, inviorati. Puteti gandi mai clar, va puteti concentra mai usor. Fiertura (decoctul) din coaja de stejar face adevarate minuni in bolile de piele, eczeme sau inflamatii. In caz de dureri abdominale, se recomanda baile de sezut cu, coaja (scoarta) de stejar.            
      Daca sunteti raciti, plimbati-va prin padurea de pin! Aroma condimentata va ajuta sa respirati mai usor. Ea degajeaza caile respiratorii si invioreaza bronhiile. Rasina pinului, dar si extractele din ace sau mladitele stimuleaza irigatia sanguina, calmeaza nervii, accesele de tuse. De asemenea, va puteti masa pielea cu ulei de pin, pe care, in apa fierbinte, il puteti si inhala.
Cand atingeti un pin, firea dvs. infierbantata se linisteste, gandurile si sentimentele dvs. se armonizeaza. Cand stresul sau necazurile va apasa, apropiati-va de un pin. In campul lui magnetic (pana la o distanta de cinci metri de trunchi), va veti regasi echilibrul interior si linistea.            
     Salcia va iradiaza cu energia ei direct in suflet. Ea va accentueaza dispozitia sufletului si, din cauza aceasta, multi o considera drept un copac periculos. Daca, de pilda, va aflati intr-o stare depresiva, ea se va accentua in prezenta salciei si mai mult. Dar salcia imbogateste starea sufleteasca a copiilor si imblanzeste animalele agresive. Ceaiul din coaja de salcie scade temperatura si combate arteritele si nevralgiile.              
     Bradul a fost intotdeauna un simbol al fortei si al rezistentei. Din lemnul, acele si rasina lui s-au obtinut mijloace de vindecare, inca din antichitate: ele actioneaza energic impotriva inflamatiilor de orice fel, alifiile facute din extract de brad sunt folosite azi, pe scara larga, impotriva reumatismului si a artrozei. Rasina de brad va intareste gingiile, daca o sugeti incet. O baie de sezut facuta cu decoct de ace de brad combate inflamatia vezicii si hemoragiile abundente menstruale. Daca aveti in gradina un brad, apucati-i cat mai des ramurile in maini, lasandu-le sa va alunece printre palme; mangaiati-le cu multa dragoste si ocrotiti-le ca pe un copil. In preajma unui brad, deprimarea, pesimismul si egoismul dispar. Imbratisati-i trunchiul si intreaga dvs. viata se va aseza sub semnul binelui: grijile si temerile vor fi din ce in ce mai neansemnate, iar reprezentarile vietii din ce in ce mai luminoase.          
    Inca din vremuri de mult apuse, se spune ca ciresul este casa in care traiesc spiritele gradinii si ale padurii, locul in care se imperecheaza si in care se raspandeste o aura afrodisiaca. Nici o mirare, deci, ca ciresul accelereaza iradierea erotica a unui om, trezindu-i dorinta de dragoste. Perioada optima pentru a va lasa fortei lui este momentul infloririi: in cazul unor inhibitii sexuale, sprijiniti-va in fiecare zi, cate trei minute, cu spatele de trunchiul ciresului, tinand picioarele apropiate. Aplecati-va trunchiul in fata si respirati cat puteti mai profund. Ceaiul din samburi uscati de cires combate tusea. Sucul de cirese proaspete este indicat hipotensivilor.
Fiecare om se poate lega strans de uriasul curent de energie al unui copac, si poate folosi puterile si isi poate gasi alinare pentru suferintele sale.
Cum ne tragem forta dintr-un copac? Atingeti-i trunchiul. Prin palme, energia se transmite foarte eficient. Va puteti sprijini spatele de copac sau il puteti lua in brate, ca pe un prieten. Va puteti culca pe spate in fata copacului sau puteti sprijini picioarete goale pe trunchiul lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu