marți, 11 ianuarie 2011

CURA DE DETOXIFIERE FOLOSIND CLOROFILA








        Fiecare persoana resimte la inceputul primaverii efectele toxinelor acumulate peste iarna in organism. Acestea provin in special din alimentatia mult prea bogata in grasimi si glucide, in defavoarea legumelor si fructelor proaspete, al caror pret descurajeaza adesea si pe cel mai mare vegetarian. Ajutati-va propriul corp sa se detoxifice, respectand pentru o perioada un regim bazat pe extracte vegetale.
    Cel mai bun regim de detoxifiere se bazeaza pe aportul zilnic de clorofila. Aceasta substanta continuta de frunzele vegetalelor regleaza tranzitul intestinal, grabeste cicatrizarea ranilor, incetineste procesul de imbatranire si, foarte important, are un efect protector impotriva radicalilor liberi – elemente responsabile de imbatranirea prematura a celulelor si chiar a aparitiei anumitor forme de cancer. Consumand cu regularitate suc proaspat extras din frunzele anumitor vegetale se pot corecta carentele de minerale si vitamine, tulburarile de coagulare, anemia.
     Primele efecte ale curei se observa asupra tranzitului intestinal, determinand eliberarea colonului de toxine. Aspectul pielii se schimba dupa aceea in bine. Acneea, alergiile cutanate, cedeaza de obicei la tratamentul cu extract verde de clorofila. Afectiunile gastrice de tipul gastritei sau ulcerului cunosc ameliorari notabile cu acest tratament. Cele mai indicate in acest sens sunt extractele din patrunjel, telina, urzica. Intrucat clorofila are capacitatea de a inhiba si distruge bacteriile, o cura cu suc de plante de sezon se dovedeste excelenta in prevenirea si calmarea crizelor de astm si a bronsitei.

    Daca suferiti de astenie de primavara, folositi pentru a scapa de neplacutele simptome caracteristice extractele din plante amare (cum sunt frunzele de papadie) si veti simti ca renasteti in fiecare zi. Iar pentru a alunga starile de oboseala, nu ezitati sa folositi clorofila extrasa din patrunjel si telina.
     Pentru a obtine clorofila aveti nevoie de un mixer electric, dar o puteti obtine si manual astfel: puneti intr-un vas de plastic un manunchi de mladite verzi de plante (cat sa cuprindeti intre degetul mare si aratator) si un pahar de apa plata. Maruntiti planta foarte bine cu ajutorul mixerului, dupa care filtrati lichidul obtinut printr-un tifon. Beti zeama imediat dupa filtrare, ca sa nu apuce sa se oxideze.
 In ce priveste materia prima necesara, puteti utiliza fara probleme tulpinile plantelor alimentare pe care le cunoasteti: fire verzi de zarzavat (patrunjel sau telina, frunze de ceapa verde sau usturoi), tulpini tinere de urzica sau frunze verzi de leurda ori papadie, mladite verzi, de circa 8 cm inaltime, de grau, orz sau ovaz, tulpini tinere de lucerna. Alegeti-le pe cele de un verde cat mai intens, caci efectele sunt cu atat mai puternice, intrucat culoarea intensa denota un continut mai important de clorofila.
     Efectele curei cu, clorofila se resimt inca de la inceput, foarte puternic, asupra organismului, asa ca este bine sa o porniti gradat. O cura standard dureaza 12 zile si decurge astfel:
  1. In prima zi beti un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, in doza unica, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea mesei de dimineata.
  2. A doua zi dublati cantitatea de extract (100 ml), pe care o beti in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si de seara.

FRUNZE TELINA

  3. In intervalul de timp cuprins intre zilele 3 si 11 mariti doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml), repartizand-o in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale.

  4. In a 12-a zi beti cate un pahar de extract de clorofila inaintea fiecarei mese.


LEURDA

  Este de preferat ca in ultima zi de cura sa nu consumati altceva decat orez fiert si sarat dupa gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense. Daca extractele vegetale sunt prea puternice pentru dumneavoastra si va provoaca dereglari la nivel intestinal, manifestate prin scaune diareice, atunci le veti lua in doze mai mici si veti bea in paralel ceaiuri de menta, coada-racului sau scoarta de stejar, pentru a controla procesul. Cura are si contraindicatii care ii priveste in special pe bolnavii cu diarei cronice si acute, colite de fermentatie, cei care sufera de tromboza sau au suferit operatii de by-pass coronarian.    sursa: magazin



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu